Gastronomia i eficiència energètica per inaugurar “Cases amb energia”

22 de juny de 2014

“Cases amb energia” és una exposició itinerant. Després d’estar a l’equipament municipal de La Fàbrica del Sol els mesos de març i abril, aquest estiu es podrà visitar al recinte de la Diputació de Barcelona del 26 de juny al 15 de setembre.

expoL’exposició “Cases amb energia” s’inaugura aquest dijous 26 de juny a les 13h a l’edifici del rellotge de l’Escola Industrial. Una hora abans, els visitants podran participar  en un taller de cuina solar protagonitzat pel popular cuiner Isma Prados. El popular cuiner –presentador de l’espai “Cuina per a solters” de TV3– farà un taller on mostrarà com aprofitar l’energia del sol per cuinar i com es poden vincular les energies renovables amb una gastronomia sana i de proximitat. Aquesta activitat forma part dels actes de la Setmana Europea de l’Energia sostenible, que té lloc del 23 al 27 de juny, que també coincideix amb la inauguració de l’exposició “Cases amb energia”, que es podrà visitar al recinte de l’Escola Industrial durant l’estiu.

Les persones que visitin “Cases amb Energia” a partir de dijous 26 podran conèixer les principals característiques d’una llar eficient i els criteris amb què es basen els certificats energètics. L’exposició dóna resposta a aquestes qüestions perquè la ciutadania pugui analitzar els seus habitatges des del punt de vista energètic i implantar accions de millora. I ho fa d’una manera pràctica i didàctica: reproduint l’interior d’un habitatge. D’aquesta manera, i amb el suport d’una guia en format paper, els visitants de l’exposició poden avaluar l’eficiència energètica del pis a partir de la informació del seu certificat energètic.

Deja un comentario